Kontakt
Plněné papriky s domácím houskovým knedlíkem
1 kg čerstvých rajčat a 2 papriky - na omáčku
6 bílých paprik
1/2 kg mletého masa
sůl, cukr, ocet
masox
strouhanka
smetana
Polotovar z rajčat a paprik
5 kg rajčat
1 kg paprik
sůl, cukr, ocet
Rajčata a papriky (zbavím semínek) opláchnu, nakrájím a každé zvlášť povařím.Papriky vařím v malém množstí vody, k rajčatům vodu zásadně nepřidávám, polotovar by se ve sklenicích kazil, a povařím.
K rozvařeným rajčatům přidám uvařené a odkapané rozkrájené papriky. Ochutím solí, cukrem a octem. Horké plním do sklenic, ihned zavíčkuji a sklenice obrátím dnem vzhůru. Není potřeba ještě dále sterilizovat. Vydrží, pokud vše nesníme (zpracovávám asi 15 kg rajčat), do další sezóny.
Je to velice chutný domácí polotovar na omáčku, polévku i lečo. Samotný je velice výborný jako mňamka a neobsahuje "éčka".